Montera gummidetaljer

Att montera gummidetaljer kan ibland vara svårt med hårda gummibitar.

Något som underlättar är att värma delarna. Detta gör du enkelt t.ex. genom att lägga delarna i varmt vatten. Notera dock NOGA att du får under inga omständigheter koka en gummidetalj. Då kommer den att spricka ganska snart. Kanske inte vid monteringen men gummit förstörs om du kokar det. Lite diskmedel kan också underlätta.

Om det är ett sadelgummi du ska montera kan t.ex. denna artikel ge tips.

 

Mount rubber parts 

To mount rubber parts can sometimes be difficult with hard rubber.

Something that helps is to heat the parts slightly. This can easily be done e.g. by putting the parts in hot water. DO NOTE that you should not under any circumstances boil the parts. By boiling rubber parts you destroy the material so they will fracture and get cracks. Perhaps not immediately but after a few months or so. A bit of liquid soap can also help.

If it is a saddle rubber you are mounting this article may help. (Swedish)

 

Montera gummidetaljer

Att montera gummidetaljer kan ibland vara svårt med hårda gummibitar.

Något som underlättar är att värma delarna. Detta gör du enkelt t.ex. genom att lägga delarna i varmt vatten. Notera dock NOGA att du får under inga omständigheter koka en gummidetalj. Då kommer den att spricka ganska snart. Kanske inte vid monteringen men gummit förstörs om du kokar det. Lite diskmedel kan också underlätta.

Om det är ett sadelgummi du ska montera kan t.ex. denna artikel ge tips.

Mount rubber parts 

To mount rubber parts can sometimes be difficult with hard rubber.

Something that helps is to heat the parts slightly. This can easily be done e.g. by putting the parts in hot water. DO NOTE that you should not under any circumstances boil the parts. By boiling rubber parts you destroy the material so they will fracture and get cracks. Perhaps not immediately but after a few months or so. A bit of liquid soap can also help.

If it is a saddle rubber you are mounting this article may help. (Swedish)